Supervisie & Intervisie

Al vele jaren geven wij supervisie over cliënt behandelingen van therapeuten of coaches in opleiding.

Om de uiteindelijke akte ‘haptotherapeut’ of ‘haptonomisch coach’ te kunnen behalen moeten studenten aan de opleidingseis van hun opleidingsinstituut voldoen. Zo moeten zij een aantal supervisies volgen bij door de opleiding erkende supervisoren.

Wat we vaak horen van studenten, is dat de eerste supervisies het meest spannend zijn. In de loop der tijd wordt de spanning meestal minder en het plezier steeds groter. Het leerrendement blijkt groot. Aan het eind van de rit vinden sommigen het zelfs jammer dat de supervisietijd is afgelopen. Veel therapeuten die al afgestudeerd zijn komen dan ook nog regelmatig bij ons langs om ons mee te laten kijken. Ze willen verder leren, hun vakmanschap vergroten. Ze willen dan bijvoorbeeld feedback over hun werkwijze, een specifieke aanpak, of hun therapeutische stijl. Als je langere tijd zelfstandig werkt sluipen er patronen in hoe je iets doet en in wat je doet. Een paar ogen die meekijken vanaf de zijlijn kunnen je helpen om je daarvan bewust te blijven.

 

Hetzelfde gaat op voor intervisie. In de afstudeerfase is een begeleide intervisie bijeenkomst 2 maal verplicht. Maar in de praktijk blijkt het zo waardevol, dat intervisiegroepen na hun afstuderen weer bij ons langskomen met vragen en bevindingen uit de praktijk van alledag.

Een ‘buitenstaander’ mee laten kijken met het proces in de intervisiegroep heeft veel leerkansen. Wat zoal aan de orde kan komen: worden de kwaliteiten van de groepsleden benut? Hoe kun je aanwezige inbreng en kwaliteiten optimaliseren? Wordt de tijd zinvol ingevuld? Hoe ga je om met conflicten binnen de groep of juist het streven naar harmonie? Ook dragen intervisiegroepen regelmatig zelf een thema aan waar ze verder mee willen. Kortom: supervisie en intervisie zijn waardevolle instrumenten. Niet alleen voor de haptotherapeut of haptonomisch coach in opleiding, maar ook voor hen die al afgestudeerd zijn.

Kosten supervisie 115 euro per uur. Intervisie: 125 euro per uur

Leertherapie

Studenten kunnen bij ons langskomen voor leertherapie. In leertherapie gaan we met elkaar aan de slag met een thema wat jij inbrengt. Het thema is gerelateerd aan je werk als (student) haptotherapeut of haptonomisch coach. Wat niet wegneemt dat het ook in je persoonlijke leven een rol kan spelen. Zolang je leert en ontwikkelt kom je aspecten tegen waar je (even) moeite mee hebt. Je loopt mogelijk tegen dingen aan waarbij het meekijken van een ander je kan helpen om daarmee om te gaan.

Supervisie, intervisie en leertherapie (of leerbehandeling) is eigenlijk iets waar je in je werkzame leven mee aan de gang zou moeten blijven. Het houdt je scherp, draagt bij aan het behouden van een brede blik, zowel op jezelf als op anderen.

Supervisies en leertherapie kunnen we aanbieden in individuele begeleiding, maar het is ook mogelijk om met zijn tweeën of (maximaal) drieën te komen. Overleg over de invulling daarvan gaat dan vooraf aan de sessies.

Kosten leertherapie: 105 euro per uur

In het kort

Locatie: Barneveldseweg 7b 6731 EJ Otterlo

Voor wie: Afgestudeerde haptotherapeuten en studenten in de afstudeerfase

Supervisie/Intervisie: 115 euro per uur

Leertherapie: 105 euro per uur

Docenten: Peter Zwiers of Arina Winkelman

Aanmelden kan het contactformulier of direct bij Peter of Arina via onderstaande mailadressen

p.zwiers@eshoeve.eu

a.winkelman@eshoeve.eu